Korcsolya

2023.01.18. 07:57

Rövid, ám mégis sikeres szezont zárt a gyöngyösi fedett jégpálya

Egerből, Hatvanból és a Jászságból is sokan jöttek a Mátraaljára korcsolyázni.

Sz. Sz. I.

2023 01 08 Gyöngyösi Jégpálya - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A valamivel több mint egyhónapos nyitvatartás alatt összesen 12 ezer látogatót vonzott a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén felállított jégpálya, vont mérleget a szezonról tájékoztatásában az önkormányzat. Közlésük szerint az önkormányzati tulajdonú Gyöngyösi Sportfólió Kft. – ahogy 2016 óta minden évben – most is tavaly november közepén kezdte el hizlalni a 600 négyzetméteres fedett műjégpálya jegét, amely december 2-ától egészen január 8-áig várta a korcsolyázókat.

A gyöngyösi önkormányzat kiemeli, hogy a szezon óriási érdeklődés mellett zajlott, ami részben annak is köszönhető, hogy a környező városokban ebben a szezonban nem építettek pályát, így például Egerből, Hatvanból vagy a Jászságból is sokan jöttek a Mátraaljára korcsolyázni. A valamivel több mint egyhónapos szezon során összesen 12 ezer jegyet váltottak a pályára, ami korcsolyakölcsönzővel és -élezővel, valamint büfével várta a látogatókat. A szezon során négy alkalommal szerveztek jégdiszkót, melyek mindannyiszor telt házzal zajlottak.

A városvezetés kitér arra is, hogy a január elsejétől drasztikusan megemelkedett energiadíjak, valamint az enyhe időjárás miatt a pálya a téli szünet végével, vagyis január 8-án bezárt, a strand immár ismét az úszókat szolgálja. A szokásos téli karbantartás után az úszó- és az oktatómedence mellett az élménymedence is várja a látogatókat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában