Rettegés

2023.01.03. 13:05

Sokan most is félnek Gyöngyössolymoson az átjátszóantenna telepítésétől

A település megfelelő mobiltelefonos lefedettségét biztosító antenna ügye nyolc éve húzódik.

Sz. Sz. I.

Az antenna miatt sokan az egészségüket féltik Gyöngyössolymoson

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Újra napirendre került Gyöngyössolymoson egy ott létesítendő mobiltelefon-átjátszóantenna ügye, tájékoztatott Asztalos Miklós polgármester. Közlése szerint nyolc évvel ezelőtt az egyik szolgáltató antennát szeretett volna építeni a Kis-hegyen. 

– Akkor, tudomásom szerint, mintegy 1300 tiltakozó aláírás gyűlt össze a beruházás ellen, ennek hatására a cég visszalépett az építkezéstől. Polgármesterré választásom után rövidesen újra megkerestek. Több alkalommal bejártuk a szakembereikkel együtt a határ azon részeit, ahonnan megfelelően biztosítható Gyöngyössolymos lefedettsége. Természetesen a megbeszélt pontokat nekik még műszereikkel le kellett ellenőrizniük, hogy megfelelők-e az antenna céljára, a vizsgálat végeredményét nem ismerem. De az biztos, hogy a közösen szemlézett helyek több száz méterre voltak a falutól.  Akkor elmondtam nekik azt is, hogy én azt szeretném, hogy a falun kívül legyen felszerelve az antenna. A konstruktív párbeszédre emlékezve most is bízom abban, hogy megnyugtató megoldást találunk a céggel, a képviselő-testülettel és a solymosiakkal arra, hogy a telefonos lefedettség megfelelő legyen településünkön, ugyanakkor az egészségük védelméért aggódók is megnyugtató megoldást kapjanak. A hozzám fordulók jó részének szavaiból az aggodalom tükröződik, ők sokan vannak, ugyanakkor a másik oldalon is nagyon fontos a modern technika vívmányainak biztosítása. Éppen ezért számomra mindennél fontosabb az antennakérdés mindenki számára megfelelő megoldása – fogalmazott Asztalos Miklós. 

 

Címkék#félelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában