Te is segíthetsz!

2023.01.29. 14:02

Sötét szabadulószoba is lesz Egerben, ha elég zsetont gyűlik össze

Szabadulj meg az előítéleteidtől, légy részese az érzékenyítésnek! Vásárlásoddal hozzájárulhatsz a sötétben játszódó szabadulószoba létrejöttéhez.

F. V. E.

Integrált sportnap a Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesületével Eszterházy Károly Egyetemen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában idén 12. alkalommal lehetett pályázni helyi közösségépítő tevékenységek támogatására. A 173 továbbjutott pályázat közül az áruházlánc vásárlói által február 12-ig leadott szavazatok döntik majd el, ki milyen értékű támogatásban részesül. Az áruházlánc négy különdíjat is kiosztott, melyek egyenként 275 ezer forint extra forrást jelentenek a pályázóknak. Az egyik ilyen díjat az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének (VGYSE) érzékszervek használatára épülő, szemléletformáló szabadulószoba kialakítását célzó pályázata kapta.

Az egri egyesületet február 12-ig akár minden nap támogathatjuk szavazatainkkal. A Tescoban vásárlók értékhatártól függetlenül jogosultak voksolni a pénztárnál kapott zsetonokkal, s mindössze annyi a teendő, hogy a VGYSE - Kilátástalan kísérlet feliratú gyűjtőládába bedobják a zsetont, így hozzájárulnak a tervük megvalósításához. 

– Célunk egy, a térségben egyedülálló, szemléletformáló szabadulószoba megrendezése. A manapság nagy népszerűségnek örvendő szabadulószoba koncepciójának segítségével kívánjuk elősegíteni a látássérült emberek társadalmi integrációját, elsősorban a fiatalok körében – tájékoztatta portálunkat az egyesület. 

Kedvcsinálóként videó is készült a szabadulószobához. 

A VGYSE tagjaitól megtudtuk, a programban résztvevő játékosoknak a hallásukat, szaglásukat, tapintásukat és a logikus gondolkodásukat kell használniuk, hogy a rejtvény megoldásáig eljussanak és kiszabaduljanak a helyiségből. A kezdeti bizonytalanság, olykor félelemérzet fokozatosan átalakul, megerősödik az együttműködés a csapattagok között, fokozódik a koncentráció készség és az egymásra utaltság érzése. A játék során fontos szerepe van továbbá az empatikus képességüknek, a multiszenzoros- és a kooperatív tevékenységeknek is.
– Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a látássérült emberek nehézségeit és életmódjukat, illetve megértsék, miként tudnak nekik segíteni. A szemléletformálás legeredményesebb formája, ha egy épített környezetben, rövid időre saját maguk is megtapasztalhatják ezt a fogyatékosságot. Ennek innovatív és játékos módszere ez az érzékenyítő szabadulószoba – jegyezték meg. 

Aki tehát kedvet kapott a szabadulószobához, és szeretné támogatni a VGYSE-t, hogy megvalósíthassák elképzeléseiket, voksoljon rájon február 12-ig a Tesco egri üzleteiben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában