Hulladék

2023.01.09. 17:13

Szintet lép a barbárság: már nem a romok közt, a közterületen hagynak több zsáknyi szemetet Selypen

A napokban szintet lépett a barbárság.

T. O.

Az árokba öntötték a szemetet Selypen

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A közelmúltban joggal mérgelődtek a selypi városrészben élők, hogy sokan szeméttelepként használják az egykori ipari övezetben lévő gyárromokat. Ennek nyomai a mai napig láthatók: ha körbemegyünk a volt cementgyár területén, megtapasztalhatjuk, hogy a kommunális hulladéktól a fölöslegessé vált autógumikig és egyéb lomokig mennyiféle hulladékot helyeztek el illegálisan a sokszor feltehetően más településekről érkező felelőtlen emberek.

A napokban azonban szintet lépett a barbárság. Újév után ugyanis valaki arra se vette a fáradságot, hogy a törmelékek közé rejtse vélhetően hosszabb idő alatt összegyűlt szemetét: a több zsáknyi a ocsmányságot – amelyben első látásra a mosószeres műanyag dobozoktól az ételmaradékokig változatos, akár szennyezőnek is minősíthető anyagokat fedeztünk fel – a járda melletti árokba dobta. Nem elég az ott élőknek és az arra járóknak, hogy a lassan életveszélyessé váló hajdani cukorgyári kerítés mellett kell közlekedniük nap mint nap, most még ezzel a látvánnyal is meg kellett küzdeniük.

Az sem zárható ki, hogy – legalábbis a a mennyiség alapján – nem kisebb méretű járgánnyal szállították oda a hulladékot. Négy nagy zsákot gyűjtöttünk össze, s tettünk lakótelep háztartási kukái mellé, a szolgáltató számára feliratozva, hogy közterületről származó szemétről van szó. Most már csak a „kukások” jóindulatában bízunk, hogy el is viszik majd. Rossz hír e sorok írása után: nem vitték el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában