3 kérdés, 3 válasz

2023.01.20. 10:56

Takarékosság mellett a fejlesztések is haladnak Mezőtárkányban

Tóthné Szabó Anitát, Mezőtárkány polgármesterét kérdeztük

S. S.

Tóthné Szabó Anita polgármester

Forrás: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

 – Mire számít az idei esztendőben a település vezetője?
– A 2023-as évnek a takarékosság jegyében futunk neki. Folytatjuk a 2022-ben már megkezdett intézkedések végrehajtását. Több épületet bezártunk, értékesítettünk, összevontunk tevékenységeket a közmunkaprogramban, továbbá egy épületbe koncentráltuk a dolgozók elhelyezését, oda kerülnek a munkairányítók is. 

– A takarékosság mellett a fejlesztésekkel  hogyan haladnak?
– A szennyvízberuházás lassan a végéhez közeledik, hiszen szeptember 26-tól a próbaüzem folyik. A Magyar Falu Program támogatásából a ravatalozó felújítása, valamint urnafalak újjáépítése van folyamatban. Százmillió forintos ­TOP-os pályázati támogatásból minibölcsőde épül ebben az esztendőben. A Vidékfejlesztési Program keretében 300 millió forint támogatást nyerünk a külterületi helyi közutak fejlesztésére. Ebből újul majd meg az Egerfarmos felé vezető önkormányzati tulajdonban lévő közút és egy mezőgazdasági földút. A legfrissebb eredményeink: TOP Plusz-pályázati keretből 400 milliós támogatás csapadékvíz-elvezetőárok-rendszer kiépítésére, valamint 172 millió forint az általános iskola épületegyütteseinek energetikai korszerűsítésére. 

– Mezőtárkány híres a sok sikeres pályázatáról. 
– Dolgozunk, tovább pályázunk, a pályázatok sikerében, valamint az összehangolt, jó szándékú együttműködésben hiszek! Csak felelősséggel tervezett, lelkiismeretes munkával fejlődhet településünk. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában