Összefogás

2023.01.10. 15:26

Támogatja az Eger Sikeréért Egyesület és a kápolnai macskaárvaház az egri civil állatvédők munkáját

Ivartalanítási programra, vagy kezelésekre fordíthatják.

Sz. M. L.

Balról jobbra: Bóday Pál, Forgó János, Kiss Norbert

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Tavaly is nagyobb összeggel támogattuk az egri civilek által szervezett ivartalanítási programot, s nem lesz ez másként idén sem. Nagyszerű dolog, hogy jó emberek adományoznak egy jó ügyért közösen – mondta Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnöke kedden sajtótájékoztatón, melyen a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány és Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző is jelen volt. A szervezetek ugyanis közösen 200 ezer forintnyi pénz, és némi hasznos tárgyi adománnyal, például élve fogó csapdával kívánták támogatni a civilek munkáját.

 –  Ez egy nagyon fontos munka. S nem is könnyű, hiszen a civilek becsapdázzák, ivartalanítják majd visszahelyezik az állatokat az utcára, amennyiben nem találnak nekik felelős gazdit – mondta Bóday Pál, aki a macskaárvaház kuratóriumának és az egyesületnek is tagja. A macskaárvaház sokat köszönhet a városnak. Ez a nagyszerű civil szervezet, az ESE most már folyamatosan felvállal természetvédelmi és állatvédelmi ügyeket, amely beleillik a polgári értékrendbe. Sajnos van ahol hadjáratot folytatnak a kóbor állatok ellen, sajnos akad számos rossz példa. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és miniszterelnöki megbízott munkája révén az állatvedelem kiemelt társadalmi üggyé vált. Sok fontos társadalmi kérdés került felszínre az elmúlt években, évtizedekben. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben a kormányzat nem hagyta magára az állatvédő szervezeteket. Az ország miniszterelnöke az ünnep előtt állatmenhelyre visz adományokat, s ezzel ő is jó példát mutat Remélem ez az akció például is szolgálhat a városon belül élő polgároknak, vállalkozóknak – fogalmazott Bóday Pál. 

Elmondta, a pénzadományt közvetlenül az ivartalanítást végző állatorvosnak fizetik majd be a műtéteket követően. Hozzátette, együttműködő partnerükkel, az eseményen jelen lévő Szurkolók Az Állatokért Alapítvánnyal szeretnének a gazdikeresésben is segíteni, hogy a cicákat ne kelljen visszahelyezni az utcára.

Kiss Norbert kiemelte, nagyon fontos ügynek tartja tartja az állatvédelmet. Reméli a felajánlás segít, hogy minél kevesebb rossz sorsra ítélt macska szülessen Egerben ebben az évben, s sok sikert kívánt az egri civileknek munkájuk folytatásához.

Kapin Richárd, a szurkolók vezetője támogatásáról biztosította az egri civileket, s elmondta, minél több városban példa kellene legyen az egri módszer, s az hogy civil szervezetek, politikusok és sportolók, azaz közéleti szereplők állnak ki az állatokért. Hiszen bizonyára Kiss Norbert példája is sokakat ösztönzött már.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában