Lesz vagy nem lesz?

2023.01.24. 08:14

Terítékre kerülhet a parkolóház-ügy az egri közgyűlésen

De az is lehet, hogy készül előterjesztés. Mindenesetre a téma biztosan felmerül a szócsaták közepette.

Sz. M. L.

Katona téri parkolóház

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökökön tartják a megyeszékhelyen a januári közgyűlést, melynek napirendjeit már feltöltötték a város hivatalos oldalára. A sorban a nyolcadik előterjesztés, azaz az Előterjesztés a Katona téri Parkolóház helyzetének rendezéséről című arra enged következtetni, hogy az ülésen rendeződhet a bezárt létesítmény sorsa. Ám a helyzet koránt sem ilyen egyszerű, ha rákattintunk a címre, azt látjuk, hogy az anyag még nincs feltöltve.

Mirkóczki Ádám polgármester kérdésünkre elmondta, továbbra sem hajlandó 25 évre aláírni semmilyen bérleti szerződést, s ha nem születik addigra számára is elfogadható bérleti konstrukció vagy egyéb megoldás, akkor az előterjesztés lekerül a napirendről.

– Az alsó hangon 1,5 milliárd forintos kárt okozó, 25 éves konstrukciót semmilyen módon nem írom alá. Ha ezt akarják, akkor mondja ki a bíróság, hogy a polgármester köteles kárt okozni a városnak, ha a közgyűlés ezt akarja. Szerintem más logika nincs ebben, csak az, hogy valakinek anyagi haszna származik ebből a tervezetből – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában