Hagyomány

2023.01.29. 19:15

Újdonságokra készülnek idén az egri fertálymesterek

Éves közgyűlésükön megtervezték az idei feladatokat.

Sz. M. L.

Várkonyi György, a Egri Fertálymesteri Testület. Főkapitánya

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szombaton tartotta éves közgyűlését az Egri Fertálymesteri Testület. Főkapitánya  Várkonyi György portálunknak elmondta, számot vetettek az előző év rendezvényeiről, s felkészültek a mostaniakra.

– Tavaly volt az első év, mikor végre már teljes programtervünket megvalósíthattuk, nem kellett semmit törölni a Covid járvány miatt. Idén nagy terveink vannak, tavasszal egyből egy újdonsággal kezdünk, a gyermekváros takarítását vettük tervbe. Kiemelném még, hogy a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének előestéjén megtartjuk rózsafüzér imádságunkat a Dobó téren, illetve a Csíksomlyói búcsú is szerepel az eseménynaptárunkban. Idén is lesz Fáklyás királyköszöntő augusztusban, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Szintén fontos megemlíteni, hogy a hagyományőrzés mellett célunk az is, hogy a fertálymesteri negyedekben kutatómunka is történjen. Azaz, hogy az egri negyedek kialakulását, történetét, s az ott élt híres személyeket minél jobban megismerhessük – húzta alá Várkonyi György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában