Megállapodás

2023.01.31. 18:24

Utolsó utáni kör: megegyeztek a Bosch maklári gyárában, lefújták a sztrájkot

Az utolsó utáni egyeztetésen megállapodott a maklári Bosch és a szakszervezet a béremelésről.

T. B.

Elmarad a sztrájk: megállapodtak a dolgozókkal a maklári Bosch-ban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

2023. január 31-én megállapodást kötött a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. és az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete (ÉTMOSz) a 2023-as béremelésekre vonatkozóan. A tárgyalások során a felek álláspontja közeledett egymáshoz, melynek eredménye egy konszenzuson alapuló, kölcsönösen támogatott megállapodás lett, közölte a Bosch csoport.

Mint írták, a Robert Bosch Automotive Steering Kft. fizikai munkakört betöltő munkavállalói a korábban megállapodott tíz százalékos alapbéremelésen felül további öt százalékos alapbéremelést kapnak, ezenkívül a SZÉP Kártya keret bruttó 450 ezer forintra emelkedik minden munkavállalónak 2023-ban.

Az ÉTMOSz az eredményes tárgyalás miatt a Bosch maklári és egri telephelyén a február elsejére, 10-12 óra közötti időpontra meghirdetett munkabeszüntetést visszavonta.

A Bosch azt írta, számukra a munkavállalók véleményének meghallgatása és a munkatársakat képviselő szervezetekkel történő egyeztetés az egyik leghatékonyabb módja a párbeszédnek, örülnek, hogy sikerült közös álláspontot kialakítani. A maklári és egri Bosch gyárban a termelés zavartalan, a teljes kapacitással történő működés mindenki hosszú távú érdeke.

A szakszervezetnél szintén örülnek, hogy a munkavállalók igényeit meghallgatta a munkáltató és lehetőségeihez mérten nagyrészt teljesítette is. Örülnek a megállapodásnak, tudtuk meg Kozma Zsolttól, az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSz) elnökétől.

 

 

 

Címkék#bosch

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában