Vadveszély a városban

2023.01.15. 17:30

Vaddisznó kergetett meg Egerben egy 14 éves gyermeket

Az édesanya aggódik, a vadnak kicsinyei is vannak, s az utcában gyakori vendégek.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Pénteken este az edzésről tekert haza a 14 éves fiam mikor egyszer csak furcsa zajt hallott és valami üldözőbe vette az utcánkban. Amilyen gyorsan csak tudott hazatekert, később a szomszédasszonnyal visszamentek, hiszen a fiam azt mondta, szerinte vaddisznó volt, de ez igen szokatlan. Kettejüket is üldözőbe vette az állat a Kőkút utcában, s a lassan hatvan kilós kicsinyeit is látták – meséli az egri Kohuth Julianna. Mint mondta, nyáron már látták a vaddisznót, s azt is észrevették, hogy a házukkal szemben egyre szaporodnak a túrások, ugyanakkor eddig teljesen békések voltak a vadak. 

– Járnak erre szarvasok, jár a városban róka is, de most nagyon aggódom, hiszen nem léptek fel fenyegetően a vaddal szemben, egyszerűen csak sétáltak, de bizonyára a vad a kicsinyeit védi. Ez nyilván érthető, de én nem szeretném ha a fiam, vagy bármelyik családtagom, esetleg én vaddisznótámadás áldozatává válnánk a város szélén, a Szépasszony-völgy közepén. Ott azért ilyenkor jönnek-mennek a turisták is. Felhívtuk a segélyhívót, ahol azt mondták, ezzel nem tudnak mit csinálni, hiszen nem történt konkrét baj. Az önkormányzattól még nem kaptunk választ, de őket is megkerestük. Nem tudom, kihez fordulhatnánk, nem tudjuk mit tegyünk, hogy esetleg elmenjenek vagy csak ne támadjon meg minket többet az anya vaddisznó – magyarázta aggodalmait a nő.

A fentiekről érdeklődtünk cikkünk írásakor a rendőrségnél illetve a Egererdő Zrt-nél is. Megkérdeztük, hogy ilyen esetben pontosan mi a teendő. Kérdés, kihez fordulhatnak az egriek, ha tartanak a vadtól. Ha választ kapunk, közzétesszük. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában