Egészségügy

2023.01.31. 15:08

Vadonatúj MRI berendezést kapott a gyöngyösi Bugát Pál Kórház

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház szakmai életében mérföldkőnek számít a közel félmilliárdos beruházás révén a kórházba telepített vadonatúj MRI, amelyet kedden délután adtak át ünnepélyesen.

HEOL

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház és rendelőintézet épülete

Forrás: Magyar Nemzet/Mirkó István

A jeles eseményen megjelent Rétvári Bence parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, valamint Horváth László országgyűlési képviselő is. Mint Weisz Péter, a kórház főigazgatója elmondta, az új MRI készülék, a General Electric (GE) által gyártott egyik legmodernebb ilyen típusú diagnosztikai eszköz. Az elmúlt évtized jól átgondolt műszerfejlesztése révén fejlett diagnosztikai műszerpark áll rendelkezésre a gyöngyösi kórházban, mely az MRI-vel vált teljessé, tette hozzá a főigazgató.

A Clinexpert és a Bugát Pál Kórház közös együttműködésében, a Széchenyi 2020 program keretében, 4 év fejlesztési munka után Magyarország egyik legmodernebb és legbiztonságosabb Fázis I. gyógyszer-klinikai vizsgálóhelye működik a gyöngyösi kórházban, jelentette be az eseményen professzor dr. Láng István a Clinexpert részéről. Mint mondta, ezzel a lépéssel hazánk Észak-Kelet Magyarország régiója a legmagasabb szakmai szinten csatlakozik a hazai és nemzetközi klinikai vizsgálatok vérkeringésébe.
Az MRI készüléket és a gyógyszer-klinikai vizsgálóhelyet dr. Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában