Bródy Sándor Könyvtár

2023.01.22. 14:14

Varrhatunk és angolul is tanulhatunk az egri bibliotékában

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban nem csak olvasnivalókat kínálnak, annak is segítenek, aki szilveszterkor megfogadta, hogy szeretne nyelvet tanulni.

F. V. E.

Az egri Bródy Sándor Könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Bródy Sándor Megyei és VárosiKönyvtárban nem csak olvasnivalókat kínálnak, annak is segítenek, aki szilveszterkor megfogadta, hogy szeretne nyelvet tanulni. Szécsényi Orsolya könyvtáros arról tájékoztatta portálunkat, hogy a nyelvi klubjukba várják az érdeklődőket. Január 23-án a Bródyban 16 óra 30 perckor kezdődik a társalgás angolul Herbert Wolffal. Kezdőtől a haladó szintig bárki csatlakozhat. Csütörtökön délután 2-től pedig Cutland-Molnár Erikával és Őrsiné Mohl Szilviával nyílik lehetőség beszélgetésre, az angol nyelv gyakorlására. 

Egyéb programokkal is készülnek a könyvtárosok. Január 25-én fél 10-től énekes, zenés mondókázó foglalkozásra várják a gyerekeket hároméves korig és a szüleiket. Másnap pedig délután fél 5-től Közmondások, szólások az emberi kapcsolatokról avagy az együttélés nehézségei nem újkeletűek címmel tart interaktív előadást Somogyi Mónika párkapcsolati tréner. „A szőnyeg alá söpri a kérdést. Kiteregeti a szennyest. Ha nem csinálok semmit, abból nem lehet baj. Darázsfészekbe nyúl. Két dudás egy csárdában nem fér meg. Amilyen a fa, olyan a gyümölcse.” A programon szó lesz arról, hogy megannyi közmondást és szólást használunk a magyar nyelvben a társas kapcsolatainkra, melyekben a másikkal való együttélés nehéz pillanatai is megjelennek.

Január 26-án a Kismarkoló című filmet vetítik dián 16 óra 30-tól. 

A kreatív foglalkozások kedvelőinek is készülnek programmal, ugyanis január végén elindul a könyvtári varrótanfolyam.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában