Pályaorientációs nap

2023.01.21. 09:00

Végzős középiskolások ismerkedtek a gyöngyösi egyetemmel

A pályaorientációs napon fontos szerepet kaptak az interaktív foglalkozások is.

Sz. Sz. I.

Több mint száz diák látogatott el kedden a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusára a helyi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikumból, számolt be portálunknak Nagy Réka, a campus kommunikációs munkatársa. Mint mondta, a végzős tanulók pályaorientációs napon ismerkedhettek meg a campussal, és kis csoportokban, érdeklődési körüknek megfelelő interaktív foglalkozásokon is részt vehettek.

– A fiatalokat dr. Bujdosó Zoltán főigazgató köszöntötte, aki többek között bemutatta az egyetemet, beszélt a gyöngyösi campuson folyó gyakorlatorientált képzésről, a családias légkörről és a nemzetközi környezetről. Ezt követően Végh Ildikó, a campus tanulmányi osztályának vezetője tartott a felvételi eljárással kapcsolatos, mindenre kiterjedő tájékoztatást. Elmagyarázta, mi a különbség az alapképzés és a felsőoktatási szakképzés között, valamint azt is elmondta, hogy a 2023-ban életbe lépő változások alapján mely szakok esetében van szükség emelt szintű érettségire. Ezt követően a négy osztálynyi középiskolás érdeklődési körének megfelelő foglalkozásokon és előadásokon vehetett részt. Az üzleti és gazdasági képzések iránt érdeklődők a Turizmusföldrajzzal ismerkedhettek meg Dr. Pallás Edit egyetemi docens segítségével egy játékos feladat révén. Dr. Domán Szilvia egyetemi docens vezetésével bepillantást nyerhettek a márkázás alapjaiba, majd logófelismerési kvízen mérhették össze tudásukat. Dr. Réthy István főiskolai tanár pedig egy csapatépítő foglakozáson tette próbára a fiatalok ügyességét. Az informatikai képzések iránt érdeklődők először Buday Gergely tanársegéd Informatikatanulás az Interneten című előadását hallgathatták meg, majd dr. Pántya Róbert egyetemi adjunktus segítségével megismerkedtek a kereskedelemben és a vendéglátásban dolgozó robotokkal. A program zárásaként dr. Novák Tamás beszélt a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumáról, a CERN-ről és a világhálóról. Mivel az egyetemi docens évek óta vesz részt nemzetközi kutatócsoportok munkájában, természetesen előadásában ezek a hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető tapasztalatok is helyet kaptak – foglalta össze Nagy Réka. 

képaláírás: Dr. Bujdosó Zoltán beszélt a középiskolásoknak az egyetemről Forrás: MATE Károly Róbert Campus, Nagy Réka
 

 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában