Felhívás

2023.02.04. 18:48

A daganatban szenvedőkért és a betegségben elhunytakért is sétáltak Vámosgyörkön

A Rákellenes világnapon hallatni akarták a hangjukat az egészségre való odafigyelés fontosságáról.

Sz. Sz. I.

Az együttérzés sétája Vámosgyörkön a Rákellenes világnapon

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

A február 4-i Rákellenes világnapon közös sétára gyűltek össze Vámosgyörkön a helyiek. Balogné Ványi Diána szervezőtől megtudtuk, hogy a szombati eseményen bárki részt vehetett, aki együttérzését szerette volna kifejezni a daganatos betegek és hozzátartozóik iránt.

– Szolidaritási összejövetel ez a mai mindazokért az emberekért, akik érintettek ebben a betegségben, vagy hozzátartozójuk, barátjuk, ismerősük szenved benne. Az akciónk emlékezés is egyben azokra, akiket elveszítettünk e kór miatt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy hallassuk a hangunkat, mennyire fontos, hogy a nők és a férfiak odafigyeljenek az egészségükre, mert ezzel olyan betegségeket tudunk megelőzni, meggyógyítani, amelyek még napjainkban is nagyon sok áldozatot szednek – mutatott rá Balogné Ványi Diána.  

A séta előtt a községi könyvtárban Mandevillené Keresztényi Gizella, a Magyar Rákellenes Liga gödöllői alapszervezetének vezetőségi tagja beszélt a rákbetegség megelőzésének, korai felismerésének fontosságáról életmentő önvizsgálatok révén. Beszélt a szűrővizsgálatok jelentőségéről, majd bemutatta és a résztvevőkkel kipróbáltatta a tumor jeleinek felismerését életszerű mintadarabokon, mulázsokon.

– Mi nem egészségügyi dolgozók vagyunk, hanem a rák ellen szeretnénk azt tudatosítani az emberekben, hogy figyeljünk oda magukra. Mi is sok mindent tehetünk a rák ellen, befolyásolhatjuk az életünket – hangsúlyozta Mandevillené Keresztényi Gizella. 

Az esemény fő támogatója, az Avon Cosmetics Hungary Kft. képviseletében Gambárné Varga Orsolya volt jelen.

– A cég neve mára összeforrt a mellrák elleni küzdelemmel. Az Avon fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a nők körében egyik leggyakoribb megbetegedésre, amely korai felismerés esetén jól gyógyítható – emelte ki Gambárné Varga Orsolya.

A szombat délelőtti viharos, hideg szél miatt rövidített útvonalon, de annál nagyobb lelkesedéssel tette meg a figyelemfelhívó sétáját a több mint harminc résztvevő.

E napon egyébként a Magyar Rákellenes Liga egri alapszervezete is sétát szervezett, az útvonal a Dobó tértől az Érsekkertig tartott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában