Közlemény

2023.02.17. 21:14

A DK az átlátható működést hiányolja Egerből

Szerintük nem tartotta be az ellenzéki összefogás az ígéretét.

Sz. M. L.

– Az elmúlt napokban újra az országos hírportálok élére került Eger. Sajnálatos módon nem valami pozitív üggyel, hanem a városi cégekben folyó belső anomáliákra hívják fel sorra a figyelmet. Ha az Egri Városfejlesztési Kft. tegnap lemondott ügyvezetője kapcsán beigazolódnak a vádak a bíróság előtt is, az mindenképpen komoly következményeket kell, hogy maga után vonjon – ezt a Demokratikus Koalíció egri szervezete írta portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A Demokratikus Koalíció választókerületi szervezete szerint az önkormányzati cégek az átlátható, transzparens működtetése az egyik legfontosabb szempontja a helyi politizálásnak.

– Hiszen a városban élőknek látniuk kell, hogy a várost irányító politikusok nem herdálják el Eger vagyonát. Éppen ezért fontosnak érezzük, hogy a jövőt illetően szülessen egy olyan javaslatcsomag, amely a transzparencia jegyében teljes betekintést nyújt a várospolitikusnak az egyes városi vállalatok működését illetően, és bármelyik egri lakos is élhessen ezzel a lehetőséggel, ha érdekli, mire költik el az általa befizetett adóforintokat.  Ezek között szerepel például a különböző cégvezetésre pályázók szakmai grémium általi véleményezése, különös tekintettel a szakmai felkészültéségére és korábbi tevékenységére, de ugyanilyen fontos lenne, ha minden szerződés, amely megszületik az EVAT berkein belül nyilvános és kereshető legyen. Ezzel pedig adósságot is törlesztünk, hiszen 2019-ben az ellenzéki szövetség megígérte, hogy végrehajt ilyen változtatásokat, ezek sajnos nem valósultak meg, de nem jelenti azt, hogy ne lenne rá szükség – írták.

A Demokratikus Koalíció teljes mellszélességgel kiáll az átlátható önkormányzati működtetés mellett,  mert véleményük szerint így lehet egy európaibb Magyarországot, egy európaibb önkormányzatiságot teremteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában