Prevenció

2023.02.24. 10:48

A gyilkos kór ellen szűrték a pácienseket Gyöngyöspatán

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház minden hónap utolsó szerdáján megismétli a szűréseket.

HEOL

A gyöngyösi kórház dolgozói végezték a szűrést a szakrendelőben

Forrás: Bugát Pál Kórház/Beküldött

Negyvennégyen jelentkeztek Gyöngyöspatán a méhnyakrák szűrésen a hét első napján – tudtuk meg a szűrést vezető onkológus főorvostól, dr. Gulyás Zoltántól. A Bugát Pál Kórház szakorvosa elmondta, sok segítséget kaptak a szervezésben a település polgármesterétől és a védőnőtől, ezért is érkeztek ilyen szép számban a gyöngyöspatai nők a szűrésre. Akiknek a hétfői időpont nem volt alkalmas, azokat február 27-én várják a védőnői vizsgálóban.

A prevenció jegyében szólították meg a hét közepén a gyöngyösi kórház munkatársai a szakrendelőbe érkező pácienseket, akiknek vérnyomást, vércukrot, testzsírtömeg indexet mértek és életmód tanácsokat adtak.

– A szűrővizsgálatok célja, hogy minél hamarabb – lehetőleg már a panaszok megjelenése előtt – felismerjünk bizonyos betegségeket vagy az azokat megelőző állapotot. A gyöngyösi kórházban minden hónap utolsó szerdáján megismételjük a szakrendelői szűréseket, de tematikus egészségnapok szervezésével is fel kívánjuk hívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, az egészségtudatos magatartás és az egészségben eltöltött évek száma közötti összefüggésre. A különféle szűrővizsgálatok védik az egészségünket, javítják az életminőségünket, meghosszabbítják az életünket – hangsúlyozta dr. Watti Jezdancher, orvosigazgató helyettes, a programok szakmai felelőse.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában