Hol a vége?

2023.02.17. 12:54

A kanapé-ügy után most autóügyet talált az egri önkormányzat

A városfejlesztés vezetője szerint Farkas Attila fantáziál.

Sz. M. L.

Farkas Attila sajtótájékoztatót tartott

Forrás: Mirkóczki Ádám/Facebook

- Újabb szomorú eseményről kell beszámolnom, az Egri Városfejlesztési Kft. kálváriája tovább folytatódik. A kanapé-ügy bejárta az országos sajtót, most pedig újabb infó és dokumentumok jutottak birtokunkba, további szabálytalanságok, esetleges törvénytelenségek derültek ki – mondta Farkas Attila egri alpolgármester pénteken sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester azt mondta, úgy látják, decemberben kezdődtek a problémás ügyek a cégnél, a hónap elején ugyanis éves parkolóbérletet vásárolt a városfejlesztés egy személyautóra, amely nem a cégé, hanem Nagy István lemondott ügyvezető egyik rokonáé.

– Ez egy másik autó, nem az, amelyik bérleti szerződéséről és közel egymillió forintos szervizköltségéről már beszámoltunk. December 16-ától tankolni kezdik, 11 nap alatt 254 litert tesznek bele. Ez az átlagfogyasztás szerint 3000 kilométer. Érthetetlen, hogy hova utazik a városfejlesztés karácsonykor, szilveszterkor munkaügyben. Remélem hamarosan a menetleveleket is láthatjuk. Az előbb említett parkolóbérletet csak február 6-án írják át erre a bérautóra. Mindezek miatt ma reggel büntetőfeljelentést tettem, biztos, hogy nem szabályszerű az ügy, szerintem hivatali visszaélés – közölte.

Nagy István a sajtótájékoztatót követően reagált a fentiekre közleményben. 

– A mai sajtótájékoztató egy újabb támadás személyem ellen. Az ilyen pitiáner viselkedés miatt hoztam meg a lemondásomról szóló döntést. Farkas Attila alpolgármester állításaival, fantazmagóriájával szemben az alábbi tényeket szeretném közölni: a használt gépjármű útnyilvántartása vezetve van! A jogszabályi előírásoknak megfelelően a saját használatot a cég részére megfizettem január 5-én, a fent említett bizonylatok az Egri Városfejlesztési Kft. székhelyén megtalálhatóak – közölte.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában