Ismeretterjesztés

2023.02.02. 17:40

A tócsalakó hegyisárkánnyal is megismerkedhetünk a világnapon Mátrafüreden

Mikroszkóppal is vizsgálódhatunk.

F. V. E.

A Harkály Házban a tócsalakó hegyisárkányt is megismerhetik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ahogy arról már beszámoltunk, február 2-án tartják a vizes élőhelyek világnapját, s ebből az alkalomból a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) környezeti nevelői foglalkozással egybekötött előadásokat tartanak általános- és középiskolások számára, tanórai keretek között. 

Szintén ebből az alkalomból a BNPI ismeretterjesztő napot szervez a mátrafüredi Harkály Házban, ahol megünneplik e jeles napot. Előadással, mikroszkópos vizsgálattal és kreatív ismeretterjesztő játékokkal várják az érdeklődőket február 4-én 10 óra 30-tól, osztották meg Facebook-oldalukon

– Szó esik majd védelmet érdemlő kétéltű- és hüllőfajainkról is, így egyebek között az egyetlen őshonos hazai teknősfajunkról, valamint az idei év kétéltűjéről, a Mátrában is előforduló tócsalakó hegyisárkányról is – ismertették. 

Az érdeklődők mikroszkóppal megvizsgálhatják az emberi szemmel szinte láthatatlan, vízben gyakorta előforduló apró állatkákat, s megfigyelhetik, milyen mozgalmas lehet az élet egy-egy pocsolyában, tócsában. 

Aki szeretné bővíteni a vizes élőhelyekkel kapcsolatos ismereteit, s részt kíván venni a programon, az a regisztrációhoz küldje el a nevét és elérhetőségét a [email protected] e-mail címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában