Átadták

2023.02.28. 13:49

Egymillió forinttal segíti a földrengés károsultjait Hatvan

Horváth Richárd hatvani polgármester kedden délután élőben jelentkezett be Törökország budapesti nagykövetségéről annak apropóján, hogy aláírták azt a támogatói szerződést, amely alapján a megyénkbeli város egymillió forinttal segíti a földrengés áldozatait.

T. O.

Hatvan városa is adományozott a törökországi földrengés károsultjainak

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Noha önkormányzatunk is nehéz anyagi helyzetben van, nem lehetünk olyan szegények, hogy ne támogassuk a bajba jutottakat. A dokumentum aláírása után máris utaljuk az összeget – fogalmazott a Zagyva-parti település első embere.

Mint megírtuk, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen előterjesztésként szerepelt a katasztrófa áldozatainak segítése, amit a városvezetés egyhangúlag megszavazott.

– Szeretnénk segíteni a török embereken, van török testvérvárosunk is, amely szerencsére nem érintett ebben a katasztrófában. Ezért úgy döntött a testület, hogy egymillió forint készpénzt átadunk a török nagykövetségnek, és felajánlottuk, ha kell fertőtlenítőszerekkel is segítjük az ottani embereket – foglalta össze akkor a döntést Horváth Richárd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában