Légúti figyelőszolgálat

2023.02.08. 19:23

Egyre többen fordulnak orvoshoz országszerte, már Hevesben is betegít az influenzavírus

Egy hét alatt kétezernél is többen fordultak orvoshoz szűkebb hazánkban légúti tünetek miatt.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Január 23. és 29. között hazánkban 211 ezer 400 emberfordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük harmincezernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést, derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának adataiból

Bár 16 közigazgatási területen nőtt a negyedik héten az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva, Heves és Nógrád vármegyékben, valamint a fővárosban nem változott a számuk. 

– Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket a fővárosban, Heves, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Veszprém és Zala vármegyékben diagnosztizáltak – közölte az NNK. 

Szűkebb hazánkban január 23. és 29. között az akut légúti megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek becsült száma százezer lakosra vonatkoztatva 2 ezer 422, míg influenzaszerű tünetekkel 186-an fordultak szakemberhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában