Választás

2023.02.09. 09:04

Elhunyt a településvezető, áprilisban tartják az időközi polgármester választást Tarnabodon

Április 23-án új vezetőt választanak a faluban.

M. H.

A tarnabodi polgármester, Pető Zoltán január 23-án, 50 éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt. Temetése Kápolnán volt, február 1-jén. Pető Zoltánt először 2001-ben választották meg Tarnabod polgármesterének, a település lakói azóta is mindig neki szavaztak bizalmat. Miután e sajnálatos esemény okán betöltetlen a polgármesteri pozíció, időközi polgármester választást írtak ki a településen.

Dr. Németh Adrienn jegyző, a Helyi Választási iroda vezetője tájékoztatta portálunkat a részletekről. Az időközi választás időpontja április 23-a, vasárnap reggel 6 órától 19 óráig lehet szavazni. Mint mondta, a választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről március 3-ig kapnak értesítést.

– Településünkön kicsivel több mint négyszáz választópolgár van, ők március 20-ig ajánlhatnak jelöltet, akár többet is – tette hozzá. A jelöltállításhoz szükséges számot a helyi választási iroda vezetője állapítja meg, ezt február 16-ig köteles megtenni.

Érdeklődtünk arról is, hogy történik addig a falu vezetése. Miután két alpolgármester van, így a legutóbbi választások után meg kellett határozni, ki az első számú.

– Ő Pusoma István, neki van a jogszabályoknak megfelelő aláírási joga, ő az, aki ellátja a polgármesteri teendőket – húzta alá. Szavazni majd csak személyesen, a választópolgár személyazonosságának igazolását követően lehet. A településen egy szavazókör működik, a Kossuth tér 5. szám alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában