Téli Mátra

2023.02.24. 15:32

Épp tíz éve készült a téli Mátra szépségeit bemutató első magyar freeride film + videó

Az alkotásban az ország legvagányabb snowboardosai száguldanak a Mátraszentistván környéki erdőkben.

Sz. Sz. I.

Tíz éves lett a SaintPista, azaz a Több, mint gondolnád – SaintPista című film, hívta fel a figyelmet Erbeszkorn Tamás, a mátraszentistváni sípark szóvivője. Közlése szerint kerek egy évtizeddel ezelőtt Kőrösi Gergő hívta életre a filmet, ami a Mátra legjobb spotjain forgott, közel egyméteres hóban.

A film forgatása két héten keresztül tartott egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott a téli sportok kedvelőinek, hiszen az erdők mélyén is 60-80 centiméter szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Az alkotás Magyarország legvagányabb snowboardosai – Mészáros István, Harna Tamás , Szita Richárd, Peiman Lotfi, Makács Péter és Koczka Gergő – segítségével mutatja be a Mátra igazi szépségét, az eldugott és vadregényes erdőit és a magyar hegyi feelinget. A filmet Horányi-Névy András rendezte, a felvételeket Horányi-Névy András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő és Gajcsi László készítették.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában