Közbiztonság

2023.02.22. 10:25

Épül a polgárőrbázis Gyöngyös legproblémásabb városrészében

Várhatóan májusban indul a rendőrséggel és a városrendészettel közös ügyeleti rendszer a gyorsabb intézkedés érdekében.

Sz. Sz. I.

Új polgárőrbázis épül Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megkezdődött a polgárőrbázis kialakítása a Fuvaros utcában, tájékoztatott az önkormányzat. Közlésük szerint a teljesen felszerelt konténert a napokban telepítették, zajlik a kerítés építése is, majd kialakítják a technikai feltételeket.

A Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület a központ kialakításához térítésmentesen kapott telket az önkormányzattól, a Városi Civil Alap pályázati kiírásán pedig 8,5 millió forintot nyert el. A polgárőrbázishoz a gyöngyösiek is segítséget nyújtottak, az egyesület lakossági felajánlásokat is várt a létesítmény kialakításához. A számos városi rendezvény lebonyolítását segítő polgárőr egyesület tagjai szabadidejüket áldozzák a város közbiztonságának erősítésére. Céljuk a város legveszélyeztetettebb területén, a Duranda térségében egy olyan telephely kialakítása, ahol a társszervekkel, a rendőrséggel és a városrendészettel közösen ügyeleti rendszert valósíthatnak meg a minél gyorsabb intézkedés érdekében.

A tervek szerint májusban adják át a bázist.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában