Versengés

2023.02.02. 08:39

Érezd az erőt! Heves vármegyéből is várják a jelentkezőket a Stat Wars vetélkedőre

A Stat Wars újabb epizódja következik.

F. V. E.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a korábbi évek nagy érdeklődésére való tekintettel a 2022-2023-as tanévben is meghirdeti országos középiskolai csapatversenyét, a Stat Wars-t. 

Heves vármegyéből is várják a jelentkezőket, a vetélkedőre két korosztályban február 5-én éjfélig nevezhetnek a négy tagból álló diákcsapatok a verseny internetes regisztrációs felületén a jelentkezési lap kitöltésével. 

– A játékos megmérettetés fejleszti a tanulók statisztikai gondolkodását, jártasságát, valamint népszerűsíti a statisztikai kultúrát. A kétfordulós próbatétel dobogósai értékes nyereményekben részesülnek, emellett korosztályonként az első két helyezett csapat az Eurostat által meghirdetett statisztikai verseny európai fordulójában is megmérettetheti magát tavasszal – tájékoztatta portálunkat a KSH.

A verseny tematikája minden tanévben más és más, most a munkaerőpiac, a jövedelem és a fogyasztás témakörökre fókuszál.

A versenyen két korosztályban, a középfokú oktatási intézmények 9–10., illetve 11. és annál magasabb évfolyamán tanuló, négytagú diákcsapatok mérhetik össze statisztikai tudásukat, ismereteiket. A verseny online fordulóval indul, ennek eredménye alapján juthatnak a csapatok a döntőbe, melyet március 29-én rendeznek majd meg. 

Az online előválogatót február 8. és 22. között tartják.

A 9–10. évfolyamosok közül tíz, a 11. és annál magasabb évfolyamosok közül hat csapat jut a fináléba.

Kiemelt képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

 

 

Címkék#verseny#KSH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában