Harc a szemét ellen

2023.02.07. 13:56

Erőteljes fellépés: hatósági ellenőrzés kezdődött a novaji illegális hulladék miatt

A vármegyei hulladékgazdálkodási hatóság soron kívül vizsgálja az illegális hulladéklerakási bejelentéseket.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Novaj bel- és külterületén is mintha megállíthatatlanul szaporodnának a hulladékkupacok. Cikkünk nyomán a festői szépségű falubana hulladékgazdálkodási hatóság február 2-án helyszíni ellenőrzést tartott.

Két érintett belterületi, az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanon az ellenőrzéssel egy időben az önkormányzat gondoskodott a hulladék elszállításáról. A további jogsértő cselekmények megakadályozása érdekében figyelmeztető táblát helyeztek ki – válaszolta kérdéseinkre a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

Portálunkkal azt is közölték, hogy a kormányhivatal munkatársai három novaji külterületi ingatlanon is jogellenesen elhelyezett hulladékot találtak, az eseteket hatósági ellenőrzés keretében vizsgálják. Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben a hulladék tulajdonosa, vagy - ennek hiányában - az ingatlan tulajdonosa önként nem tesz eleget a hulladék elszállítási kötelezettségének, a hatóság arról kötelező határozatot hoz.

Benövi a szemét a hulladékhalmokat Fotó: HMH

Kiemelték, hogy az illegális hulladéklerakás megelőzése az ingatlantulajdonos felelőssége, például az ingatlan körbekerítésével, vagy kamerás megfigyelésével. Egyébként az említett hatóság a bejelentéseket soron kívül kivizsgálja és megteszi a szükséges intézkedéseket a jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolása érdekében, közölték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában