Ünnep

2023.02.03. 09:13

Fertálymestereket avatnak és báloznak Egerben

Ismét bált rendez az újonnan elválasztott egri fertálymesterek tiszteletére az Egri Lokálpatrióta Egylet (ELE) február 4-én szombaton. A helyszín a Hotel Eger & Park Liget terme lesz.

HEOL

Tavaly 16 új fertálymestert avattak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A bál több mint negyed százada minden esztendőben egy egész napos ünnepi eseménysort megkoronázó közösségi, társadalmi esemény Egerben. Ez évben is szentmisével kezdődik a program, melyet 10 órakor tartanak a Bazilikában – tájékoztatta portálunkat Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke.

Mint írta, a résztvevők ezután a fertálymesterek vezetésével átvonulnak a Városházára, ahol a 16 újonnan elválasztott negyedmester átveszi a százráncú köpenyt a kiérdemültektől és ünnepélyes esküt tesz a város polgármestere előtt.

– A hagyományoknak megfelelően 19 órakor kezdődik az ELE által szervezett báli rendezvény, mellyel a több évszázados egri tradíció és az egy évre aktív közösségépítő szerepet vállaló 16 új fertálymester előtt tisztelegnek az egriek – fogalmaz az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában