Milliók

2023.02.08. 14:28

Figyelmen kívül hagyta a régi vezetés a közbeszerzési szabályokat - állítja az Evat

Az eddig feltárt ügyek együttes összege elérheti a több száz millió forintot.

HEOL

Az Evat Zrt. Zalár úti irodája

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az EVAT Zrt. vezetése a 2023. évi költségvetési tervezés során szembesült azzal, hogy a korábbi évek gyakorlata szerint a cég előző vezetői mind az önkormányzati, mind a saját tulajdonú ingatlanok kezeléséhez fűződő beszerzési eljárások esetén az eddigi információk szerint teljes egészében figyelmen kívül hagyhatták a közbeszerzési eljárási szabályok betartását – tudatta portálunkkal az EVAT Zrt.

– Tekintettel arra, hogy az általunk eddig feltárt ügyek együttes összege elérheti a több száz millió forintot, az EVAT Zrt. a jelenlegi vezetés a tőle elvárható legnagyobb gondossággal jár el. Haladéktalanul, külön e tárgyban közbeszerzési tanácsadó segítségét kérte és felveszi a kapcsolatot az illetékes közbeszerzési hatósággal is egy esetleges preventív eljárás megindítása érdekében – fogalmaztak.

Kiemelték, az EVAT Zrt. vezetése ismételten leszögezi: kizárólag a törvényes keretek között, jogszerű eljárásokban és rentábilis, gazdasági veszteséget nem eredményező ügyletekben és eljárásokban hajlandó részt venni. Minden ezen alapvetéssel ellentétes korábbi tevékenységet és ügyletet megszüntet, illetve az azokhoz kapcsolódó minden szükséges intézkedést megtesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában