Elkeserítő

2023.02.19. 07:46

Gyermekek szedték össze a felnőttek mocskát Istenmezeje környékén

Szombaton nyolc kis kezecske gyűjtötte be út széléről, amit a trehány emberek ott felejtettek. Háromnegyedig telt meg vele a Rozgics család utánfutója.

HEOL

Szorgos kezek takarítanak a település külterületén lévő földutak mentén

Forrás: Családmesék egy jurtából/Facebook

Rozgics-Kiss Anita és családja egy jurtában él Istenmezeje külterületén. Portálunk többször beszámolt már arról, mennyire elkötelezettek a fenntarthatóságot illetően és hogy a természetre úgy tekintenek, ahogy minden embernek kellene. Családmesék egy jurtából elnevezésű Facebook oldalukon betekintést nyerhetünk a nem mindennapi életformájukba, de sokszor hasznos tanácsokkal is gazdagodhatunk. Legutóbbi posztjukban az erdők tisztaságára hívják fel a figyelmet.

‒ Tavaly tavasszal a szorgos kis kezek ugyanígy bekupacolták a szemetet utánatok, várva, hogy a nagy rakások jobban szemet szúrnak, lesz, akinek feltűnik, s érte jöttök majd. De a tavalyi rakásokat is ugyanott találtuk, ahol hagytuk, kivéve azt az egyet a homokbányánál, amit egy "kedves" ember még beljebb dobált az erdőbe. Most inkább elhoztuk. Ez csak egy 3,5 kilométeres út felfelé, egy a sok közül. Sajnos nyomaitokat mindenütt ott hagyjátok. Ezúton kérünk mindenkit, hogy ne csak az agancsért, gombáért hajoljon le! Az erdők tisztasága mindannyiunk felelőssége! - írta a négygyermekes édesanya.

Hozzátette, nem fog minden egyes szemétszedést kiposztolni a Facebookra, mint ahogy eddig sem tette, pedig az elmúlt években rengeteg hulladékot hordtak le az erdőkből. Csupán abban bízik, hogy akik eldobálják, talán így könnyebben szembesülnek a tetteikkel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában