Zord időjárás

2023.02.08. 15:09

Gyűjtés indult a földrengés miatt otthonukat vesztett törökök megsegítésére Egerben

Meleg ruha, takaró, s egyéb tárgyi adomány az, amire szükség van.

Sz. M. L.

Harmati Judit és dr. Pajtók Gábor a sajtótájékoztatón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Adománygyűjtésbe kezdünk, mivel a török nagykövetség 3 magyar tiszteletbeli török konzulátushoz fordult, ezek egyike Egerben van – mondta Harmati Judit tiszteletbeli konzul asszony szerdán sajtótájékoztatón az Invest sportcentrumban.

– Megkerestem dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselőt, aki támogatásáról biztosított. A tegnapi hírek szerint közel 8000 ember vesztette életét, s több mint 50 ezer sérültről tudunk. A mentőcsapatok erejüket megfeszítve dolgoznak. Meleg takarókra, hálózsákokra, hősugárzókra sálakra, sapkákra és kesztyűkre és ruhákra lenne szükség, ugyanis azok sem mernek házaikban aludni, akik nem vesztették el otthonaikat, félnek ugyanis, hogy összedől az épület. Az időjárás pedig eközben nem kegyes hozzájuk – mondta. 

Kérik az egrieket, hogy aki segítene, az a Frank Mária utca 1. épületében, vagyis a sportcentumban adja le az adományokat. Hétköznap reggel nyolctól este nyolcig, hétvégén este 6 óráig gyűjtenek. Az utolsó nap vasárnap lesz, ezt követően már el is szállítja a konzulátus a felajánlásokat, a török légitársaság viszi ki.

Az akcióhoz egyébként az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem is csatlakozott, ők a Főegyházmegyei Karitászon keresztül fogják az adományokat a konzulátusnak eljuttatni.

– Az időnek most óriási szerepe van, sajnos a friss adatok szerint már 11 ezer a halottak száma, s 60 ezer a sebesült. Megközelítőleg 6000 épület hever romokban, összesen 13 millió embert érint a földrengés. A magyar kormány segít, de mutassuk meg mi is itt Egerben és térségében, hogy a bajban összefogunk. Azt látom, hogy a térségben élők közül akinek módjában áll, az szeretne segíteni. A tavalyi háborús konfliktus kirobbanásakor és az adventi adománygyűjtéskor is láthattuk ezt – mondta dr. Pajtók Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában