Educatio

2023.02.05. 10:37

Gyuri bácsi, a néhai bükki füvesember példáját követné az egri Gyarmati Alexandra

A bükki füvesember, azaz Gyuri bácsi példáját szeretné követni az Educatio kiállításra Egerből Budapestre ellátogató Gyarmati Alexandra.

Gyarmati Alexandra

Forrás: Máté Krisztián/Metropol

Január 12–14. között rendezték meg idén először az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A rendezvényre, melynek ezúttal is a budapesti Hungexpo adott otthont, rengeteg érdeklődő látogatott el. Az Oktatási Hivatal várakozásai szerint az idei évben a slágerszakok között szerepelnek majd a gazdaságtudományi, a műszaki, a pedagógusi és az orvosi szakok – írta meg a Metropol.

Az Egerből érkező Gyarmati Alexandra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, azaz a MATE iránt érdeklődik leginkább, mely részben a nemrég elhunyt Szabó Györgynek, ahogyan mindenki ismeri, a bükki füvesembernek, azaz Gyuri bácsinak köszönhető.

– A gyógy- és fűszernövények szakot választom majd, mert egészen kicsi korom óta érdekelnek a növények, a gyógynövények, maga a természetismeret és a biológia is. Nagy példaképem Szabó Gyuri bácsi, aki sajnos elhunyt. Emiatt választottam ezt a szakot és emiatt szeretnék ilyen irányba tovább menni – árulta el a Metropolnak Gyarmati Alexandra, aki számára nem a pénz az elsődleges, hanem az, hogy megvalósíthassa álmait.

– Ha megtalálom azt az irányt, ami érdekel és amit szeretek csinálni, onnantól már annyira nem számít, hogy mennyit keresek vele és hogy karriert építsek belőle – tette hozzá Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában