Diplomaosztás

2023.02.03. 13:26

Hetvenhatan vették át pénteken a diplomájukat Gyöngyösön

A korábban Gyöngyösön végzett hallgatók közül ma sokan töltenek be komoly pozíciókat.

Sz. Sz. I.

Boldog végzősök a gyöngyösi diplomaosztón

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gyöngyösi Károly Róbert Campusán a januárban két nap alatt több mint száz, sikeres záróvizsgát tett hallgató közül 76-an személyesen vették át pénteken az alap- vagy mesterszakos diplomájukat, illetve felsőoktatási szakképzéses oklevelüket. A végzős hallgatókat köszöntötte Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja, aki maga is a MATE jogelődjének hallgatója volt. Mint mondta, a Gyöngyösön végzett hallgatók közül sokan töltenek be komoly pozíciókat gazdaságtudományi-, a politikai, valamint a társadalmi élet különböző területein.

Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató arról beszélt a hallgatóságnak: örök igazság, hogy a középszerű tanár magyaráz, a jó tanár indokol, a kiváló pedig inspirál. A főigazgató bizakodott abban, hogy a hallgatóknak sok inspiráló élményben volt részük a campuson. 

– Nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a papír, amire diplomájukat nyomtatták, csak tudásuk pillanatnyi állapotáról tanúskodik: útravalónak megfelelő, de önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy boldogulni tudjanak az életben. Ezért a diplománál fontosabbnak gondolom azt, ami e papír mögött rejlik, vagyis mindazt a tudást és készséget, amit az oktatás folyamatában igyekeztünk átadni önöknek. Ennek az ünnepnek nem csak arról kell szólnia, hogy előre tekintünk, a diplomaosztó egy lehetőség, hogy hátra is vessünk egy pillantást azokra a lépéseinkre, amelyek elvezettek a mai napig. Munkánk legszebb eredménye, hogy a ma oklevelet átvevő hallgatók közül néhányan doktori képzésben kívánják folytatni a tanulmányaikat. Az önök sikerét ünnepeljük, és azt szeretnénk, ha ezek a sikerek folytatódnának a munka világában és a családi életben is. Ehhez kívánunk nagyon jó egészséget, erőt, optimizmust, és reményt – zárta beszédét dr. Bujdosó Zoltán.

A végzős hallgatók nevében Velti László búcsúzott el az intézménytől és társaitól. Beszédében David Lynch amerikai filmrendezőszavait idézte: "Ne küzdj a sötétség ellen! Ne is törődj a sötétséggel! Kapcsold fel a fényt, és a sötétség eltűnik." Ezek után a tanáraihoz fordult: Köszönöm, hogy elvezettek a kapcsolóig és nem hagyták kihunyni az értelem szikráját.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában