Felháborodott állampolgár

2023.02.17. 12:19

Így fest a romos tardosi fogadó, ami lassan átalakul hulladéklerakóvá

Bármerre is teker az egri Víg Lajos, szemétre bukkan.

Sz. M. L.

Borzasztó állapotban a szebb napokat megélt épület, szemétlerakóvá vált a környéke

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Felháborodott posztot osztott meg az egri Víg Lajos hobby kerékpáros és fotós, aki túrái során szinte minden nap találkozik illegális hulladéklerakóval. Ezúttal Szarvaskő után, az egykor népszerű és ismert tardosi fogadónál pihent meg, ahol elektronikai és veszélyesnek tűnő hulladékot talált az út mellé halmozva.

Kiemelte, leginkább azért felháborító mindez, mert az egri hulladékudvarban ingyen le tudják adni a szemetüket egy bizonyos mennyiségig azok, akik fizetnek a hulladékszállításért. 

Illegális szemétlerakó a tardosi fogadó mellett
Borzasztó állapotban van a tardosi fogadó és környéket
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Remélem magára ismer a "tulaj" és rövid időn belül eltakarítja a szemetét – írta a képekhez Víg Lajos. Korábban egyébként volt már rá példa, hogy bejegyzését követően eltüntette valaki a szemetet.

A vármegyei katasztrófavédelemnél is érdeklődtünk a fentiekről. Válaszuk szerint, mivel a hulladék Szarvaskő közigazgatási területén található, a vármegyei katasztrófavédelem felvette a kapcsolatot a község polgármesterével. Kocsa Erika, a település vezetője pedig arról tájékoztatott, hogy a fogadó környezete magánterület,  a vonatkozó jogszabályok szerint pedig a szemetet a telek tulajdonosának kell elszállítani. Folyamatban van a kapcsolatfelvétel.

Arról is beszámolt, hogy a hulladék hétvégén még nem volt ott, hiszen a polgárőreik rendszeresen ellenőrzik a külterületeket is. Nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy sem az erdő, sem a település nem szemétlerakó. Mint mondta, kétli, hogy Szarvaskőről származik a hulladék, hiszen ott rendszeresen összegyűjtik a helyiek és a megfelelő helyre szállítják.

Illegális szemétlerakó a tardosi fogadó mellett
Graffitik és szemét mindenütt az egykori fogadó romjai között
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában