Hagyomány

2023.02.06. 07:28

Játékos vetélkedőn vettek részt a hevesi diákok

A magyar kultúra napja alkalmából tízfordulós játékos vetélkedőn vettek részt a Körzeti általános iskola, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, valamint az Eötvös József Református Oktatási Központ tanulói a hevesi művelődési központban.

M. H.

Már hagyománya van ennek a programnak Hevesen

Forrás: Beküldött fotó

A Hevesi Kulturális Központ (HKK) Könyvtár Tagintézményének sokéves hagyománya már ez a program, hiszen az első ilyen vetélkedőt még a millennium alkalmából hirdették meg – tudatta az intézmény. 

A művelődési központban rendezett vetélkedőn tizenkét csapat mérte össze tudását. A vetélkedő változatos kérdésekkel tette próbára a versenyző csapatokat. A további kérdések az általános műveltséget érintették, kiderült, mennyire ismerik a gyerekek a híres történelmi személyek ragadványneveit, a hungarikumokat, Magyarország nemzeti parkjait, illetve a magyar fizetőeszközöket. A játékot színesítette szókincsteszt s egy szófelhő, amelyben négy költő négy, hazaszeretetről tanúskodó versét kellett megtalálniuk. 

Az egyik fordulóban Nagyné Gulyás Katalin zenetanár, tagintézmény-vezető hegedűn játszott el a gyerekeknek öt ismert dallamot, melyeket fel kellett ismerniük. A vetélkedő ismétlődő feladata, amelyből kiderül, hogy a gyerekek mennyire ismerik a Himnusz pontos szövegét. Az utolsó fordulóban A hevesi élet színterei címmel minden csapatnak egy-egy intézményt kellett elhelyeznie a térképen. 
A gyerekek munkáját háromtagú zsűri értékelte, Balogh Margó, a Hevesi Kulturális Központ vezetője, Gyimesiné Gömöri Ilona főmuzeológus, tagintézmény-vezető, valamint Kovács Sándor magyartanár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában