Fejlesztés

2023.02.02. 12:33

Kínaiaknak épülne szabadidőközpont Recsken

A napokban adtunk hírt arról portálunkon arról, hogy kínai befektetők turisztikai célú fejlesztést terveznek Recsken. Most a cég is válaszolt kérdéseinkre.

B. K.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Beszámoltunk arról, hogy Recsken egy kínai cég elvi együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzattal egy lehetséges turisztikai célú befektetéséről. Az ezzel kapcsolatos kérdéseinket megküldtük a cég hazai képviselőjének, Riszt Annamáriának, aki a következőket válaszolta érdeklődésünkre Hu Xiaoqiang megbízásából:

A kínai-magyar kapcsolatok az eddigi történelmük legszebb korszakába léptek, a két ország kormánya közötti együttműködések és a lakossági szintű befektetések is egyre gyakoribbá váltak, írta válaszában Riszt Annamária. Hozzátette: Magyarország az egyetlen ország az Európai Unióban, ahol próba szintjén újraindították a csoportos turizmust Kínából. 

– Magyarországi befektetéseink lefedik az élelmiszeripar, egészségügy, ingatlanpiac területeit. Nagyon kecsegtetőnek tartjuk Recsk turisztikai potenciálját. Az önkormányzattal kötöttünk már stratégiai együttműködési megállapodást, szeretnénk létrehozni egy környezettudatos, fogyasztói elvárásoknak megfelelő szabadidő központot, ami főként a Magyarországon dolgozó kínai munkavállaóknak nyújtana pihenési, rekreációs lehetőséget, menedéket a nyári kánikulában. Kikapcsolódást jelenthet például a gyümölcsszedés – tették hozzá. (A Mátra Alma Kft. területét már korábban megvásárolta a cég.,  szerk.) 

Reményeik szerint lehetőséget teremtenek a helyi agrár termékek kínai piacra történő bevezetésére is a jövőben - tudatta portálunkkal Riszt Annamária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában