Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

2023.02.10. 20:47

Kősimogató és nyomfelismerő játék várja a vendégeket: újra kinyit a Szalajka-völgyi Információs Ház

Hétvégétől újra várják a túrázókat.

F. V. E.

Várják a látogatókat

Forrás: BNPI/Facebook

Újra kinyit a Szalajka-völgyi Információs Ház, osztotta meg az örömhírt közösségi oldalán a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI).  

Szilvásvárad kedvelt kirándulóhelyén, a Szalajka-völgyben az aszfaltozott sétaúton érhető el a vadaspark szomszédságában az Információs Ház, mely február 11-től minden hétvégén 10 és 14 óra között fogadja a vendégeket.

A látogatók a kiállítóhelyen megismerhetik a Szalajka-völgy természeti értékeit és a BNPI természetvédelmi tevékenységét.

– Az Információs Házban az érdeklődők megcsodálhatják a lepkegyűjteményt, s játszhatnak a nyomfelismerő játékkal, emellett megismerhetik a Bükk köveit a kősimogatóban és a Szalajka-völgy élővilágát, valamint a térség gyógynövényeit is. Mintát vehetnek az arrafelé honos fakérgekről, és kísérletet tehetnek a madarak felismerésére is – ismertette honlapján a BNPI.

Az udvaron a gyermekeket játszótér várja. A Nemzeti Parki Termékek Boltja a BNPI saját kiadványai – így például térképek, tanösvény-füzetek és könyvek – mellett további természetismerettel és természetvédelemmel foglalkozó kiadványok vásárlására is lehetőséget nyújt. A szilvásváradi és környékbeli nemzeti parki védjegyes termelők termékei mellett az Igazgatóság saját termékei ugyancsak elérhetők üzletünkben, tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában