Gazdanap

2023.02.05. 18:13

Mangalicatelepet is láttak: székelyföldi gazdanapokon jártak a hevesiek

Először vettek részt hevesi termelők a székelyföldi testvértelepülés nagy hagyományokra visszatekintő gazdanapján.

M. H.

A főzésben a legjobbak lettek a hevesiek

Forrás: HMH

A program kezdeményezője a Hevesi Gazdakör volt, amelynek a működése közel három évtizedes múltra tekint vissza. A program létjogosultságát a két helység gazdaságának meghatározóan agráriumra épülése adja. Az egymás gazdálkodási eredményeinek, tapasztalatainak megismerése kiváló lehetőséget biztosított egyebek között a közös gondolkodásra, a kapcsolatok kialakítására, közös ügyek előkészítésére a Gyergyócsomafalvi Bognyeső- és Gazdanap. 

A gazdag program részeként hevesi gazdák több gyergyócsomafalvi gazdaságot látogattak meg, ahol megtekintették Domokos Árpád mangalica- és szarvasmarha-tenyészetét, Fenyőalja Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület kézműves termékeket készítő üzemét, tájékozódtak a falusi-agro turizmus eredményéről. Természetesen a hevesi gazdák csapata részt vett a Bognyeső- és Gazdanapon megrendezett főzőversenyen is, ahol a zsűri döntése alapján 16 nevező versenyében elsők lettek. A napon a hevesi gazdák a standjuknál, kiállítóhelyükön bemutatták a Hevesi járás jellemző mezőgazdasági-élelmiszeripari termékeiket, ahol lehetőség volt a termékek kóstolására, illetve szakmai tapasztalatok megbeszélésére.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában