Hulladékégetés

2023.02.28. 09:58

Márciustól már csak hétfőnként délután szabad kerti hulladékot égetni Gyöngyöspatán

A zöldhulladék komposztálása sokkal környezetkímélőbb megoldás.

Sz. Sz. I.

Az égetés környezetvédelmi szempontból nem kíméletes megoldás

Forrás: Gyöngyöspata önkormányzat

Új helyi rendeletet alkotott az avar és kerti hulladék nyílttéri égetéséről Gyöngyöspata képviselő-testülete az idei első soros ülésén, tájékoztatott Hevér Lászlóné polgármester. Az önkormányzat döntése értelmében március 1. és október 31. között, hétfői napokon – kivéve az ünnepnapokat – belterületi ingatlanon 13 és 19 óra között megengedett a nyílttéri égetés. 

– Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a fenti szabályok betartásával kizárólag kerti hulladék égetése engedélyezett. Az nem tartalmazhat kommunális, háztartási vagy ipari eredetű hulladékot, építési törmeléket, műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, textíliát stb. Kérjük a lakosságot, hogy a zöldhulladék feldolgozására, csökkentésére továbbra is a komposztálás lehetőségét vegyék igénybe, környezetvédelmi szempontból ez a legkíméletesebb megoldás, az égetés csak kivételes eszköz legyen – fogalmazott Hevér Lászlóné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában