Látogatás

2023.02.07. 10:54

Martinnak, a hatvani inkubátorba tett kisfiúnak vitt ajándékokat a parlamenti képviselő

Hatvanban Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az Albert Schweitzer Kórház csecsemőosztályán meglátogatta azt a kisfiút, akit január utolsó hétvégéjén helyeztek a gyógyintézmény bejáratánál lévő inkubátorba. A politikus pelenkákat, ruhákat és játékokat vitt ajándékba.

T. O.

Szabó Zsolt országgyűléi képviselő meglátogatta a hatvani kórház inkubátorában megtalált kisbabát

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról beszámoltunk, az 52 centi hosszú, 3900 grammos újszülöttet január 28-án, szombaton hajnalban tették a babamentő készülékbe. A kórház dolgozói a Szombati Martin nevet adták neki, de ez a későbbiekben változhat, ha a gyermek nevelőszülőkhöz kerül, s ők másképpen döntenek. Erre akkor nyílik lehetőség, ha a vér szerinti szülei hat hét elteltével sem jelentkeznek érte.

Az inkubátort 2013-ban telepítették a kórház bejáratához, s azóta Martin a hatodik újszülött, akit beletettek.

– Természetesen annak örülnénk a legjobban, ha minden gyermek az édesanyja és édesapja által biztosított ideális közegben nőne fel, ám ha erre valamilyen oknál fogva nem kerül sor, az inkubátor még mindig jobb megoldás, mintha nagyobb baj történne. Remélem, Martin a jövőben szerető családban, teljes életet élhet majd – fogalmazott Szabó Zsolt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában