Csend, béke, nyugalom

2023.02.18. 08:46

Mezőszemere a művészetek faluja és ez nem csak a magyaroknak köszönhető + videó

Sok külföldi választja otthonának Mezőszemerét, ahol az ott élők egy közösségi program keretein belül közelebbről is megismerhették egymás kultúráját.

HEOL

Bukta Imre, a Mezőszemerei Civil Egyesület vezetője

Forrás: Magyar Falu Program/Facebook

A Magyar Falu Program a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a Kisfalusi Szelfik stábja ezúttal Mezőszemerén járt. 

Mint írják, a Heves vármegyei kistelepülésen bepillantást nyerhettek a finn képzőművészet és gasztronómia rejtelmeibe is, a falut ugyanis sokan külföldiként is otthonuknak választják. A magyar vidék vonzereje az ország határain is túlnyúlik. 

Hogy mi szél hozta a finneket egy kis magyar faluba? Erről maguk a történet főszereplői mesélnek a videóban, melyből az is kiderül, hogy a két nemzetiség azon túl, hogy jó szomszédságban él egymás mellett, alkotóközösséget is létrehoztak. A Magyar Falu Program pedig lehetővé tette a falu apraja-nagyja számára, hogy egy kellemes hangulatú közösségi program keretében, közelebbről is megismerhessék egymás kultúráját, közlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában