Virág elvtárs

2023.02.15. 13:39

Minősíthetetlen stílusban fenyegeti cégek munkatársait az egri aljegyző egy tanácsnok szerint

Azt látja, belső ellenőrzések tömkelege folyik, miközben az érdemi munkára nem jut ideje a dolgozóknak.

Sz. M. L.

Mirkóczki Zita a közgyűlésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mirkóczki Ádám polgármester – miközben folyton a város érdekét hangoztatja – hónapok óta csak azon „munkálkodik”, hogy ellehetetlenítse azon városi cégek működését, ahol nem az ő embere a vezető – tette közzé Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok a keddi közgyűlést követően hivatalos közösségi oldalán

– Ebben a tevékenységben fő fegyverhordozója Spisák György aljegyző, aki sokszor minősíthetetlen stílusban fenyegeti a cégek munkatársait. Belső ellenőrzések, vizsgálatok tömkelege folyik, miközben az érdemi munkára nem jut ideje a dolgozóknak.  A polgármester az elmúlt években „bombasztikus és leleplező” sajtótájékoztatók sokaságát tartotta, amelyek nyomán a mai napig lényegében semmi nem történt, de két dologra mind alkalmas volt. Egyrészt, hogy embereket hurcoljon és alázzon meg, másrészt, hogy elterelje a figyelmet a polgármester zavaros ügyleteiről és főként arról, hogy város ügyei nem haladnak – fogalmazott Mirkóczki Zita.

Mint folytatta, mindez természetesen nem jelenti azt, hogyha bármelyik cég vezetője, munkatársa bizonyítottan szabálytalanságot követne el, annak ne lenne következménye. 

– Sőt! Határozott álláspontom, hogy akiknek a testület bizalmat szavazott, azoknak maximálisan kell teljesítenie a munkában és tisztességben egyaránt. Aki erről az útról lelép, annak nincs pardon. Minden ügyet kivizsgálunk, de nem szeretnénk a polgármesterhez hasonlóan nyomozót, ügyészt, bírót játszani egy személyben. Bár sokszor érezhetjük úgy magunkat, mintha az 50-es években lennénk, de nem vágyunk Virág elvtárs szerepére: „ez az ítélet Virág elvtárs”. – írta a tanácsnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában