Vádak

2023.02.13. 10:50

Mirkóczki Ádám szerint pitiáner bűncselekményre derült fény a városfejlesztési cégnél

A saját feleségétől bérel autót a cégvezető.

Sz.. M. L.

Mirkóczki Ádám szerint elmaradhat néhány program a szűkös költségvetés szerint

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Egyre több területen derül fény az Evat és leányvállalatainak működési problémáira – mondta Minczér Gábor alpolgármester sajtótájékoztatón hétfőn. Emlékeztetett, korábban már beszámoltak az Evatban egy gyanús, szabálytalan foglalkoztatásról illetve az Eger Termál Kft. külsős céggel kötött 600 millió forintos szerződéséről. Szerintük ezek az esetek pénzkiszervezést szolgálnak a városi cégekből.

– Új pozíciókat hoztak létre, az Evatban sajtó csoport jött létre, ha az információink helyesek havi kétmillió forint a költsége a cégnek a két személyre, miközben az óvónőknek nem tudunk rendesen bért emelni. A Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatója pedig a saját házastársától lízingel autót, nulla forintért, ám a bérlés kezdete után 750 ezer forintért szervizeltette a cég Budaörsön – mondta.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett, értékelőjében elmondta, a rendrakás éve lesz ez, fontos a városi vagyon védelme is.

– A cégek munkájának vizsgálata során fény derült rá, hogy Oroján Sándor és Mirkóczki Zita által helyzetbe hozott ügyvezetők egyből a szürke zónában kezdtek munkálkodni, szabálytalanságokra derült fény. A pénz kilapátolása zajlik látványosan, a városfejletési cég vezetője pedig máris megbukott, pénteken egy felügyelőbizottsági ülésen újabb hihetetlen pitiáner bűncselekményre derült fény – ismertette Mirkóczki Ádám polgármester.

Elmondta, már önmagában nagyon etikátlannak tartja azt, hogy bérleti szerződést köt egy cég vezetője a saját feleségével.

– A Egri Városfejlesztési Kft. vezetője Nagy István az ülésen elismerte ezt a szervizelés tényét is,  de ez nem bűncselekmény. Viszont kiderült az is, hogy a cég 910800 forintért vásárolt bútort, ám a cégnél egy régi, használt ülőgarnitúra van, pedig az új már decemberben megérkezett de nem tudjuk hova. Egy kollégánk megkereste a boltot, egyértelműen láttuk, nem az a bútor van ott amit vettek. Emiatt Farkas Attila alpolgármester szombat reggel feljelentést tett, hiszen ez vagyon elleni bűncselekmény. 

Nagy István méltatlanná vált pozíciójára, lemondhatna már most, de erre nem számítok, így magam indítványozom a lemondását és azt, hogy a korábbi vezető kerüljön vissza a cég élére, Juhász Tamás gazdasági irodavezető, aki Nagy István fizetésének a töredékéért végezte el ezt a munkát – közölte a polgármester.

Hozzátette, úgy hiszi, hogy azok a képviselők, akik Nagy István kinevezését támogatták biztosan nem gondolták, hogy hasonló esetek fognak történni – szerinte Oroján Sándor (Fidesz-KDNP) frakcióvezető és Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok javaslatára választották meg az ügyvezetőt. 

– Bízom benne hogy egy ilyen ügy után megváltoztatják korábbi állaspontjukat, Nagy István pedig talán a cégvezetéstől is el lesz tiltva – fogalmazott.

Nagy István az Egri Városfejlesztési Kft. vezetője a fentiekre sajtóközleményben reagált, felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a polgármester ferdíti a tényeket, például az ülőgarnitúra a saját tulajdona nem a cégé. Emiatt jogi lépéseket tesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában