Ellentét

2023.02.08. 15:28

Mirkóczki Zita szerint bólogató Jánosok kellenének az egri polgármesternek a közgyűlésbe

Szerinte a polgármester azt várta el a frakciója tagjaitól, hogy beleszólás nélkül nyomkodják a gombokat a közgyűlésen.

Sz. M. L.

Mirkóczki Zita

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Olvasva a polgármester évértékelőjét elgondolkodtam rajta, hogy 2019-ben vállvetve küzdöttünk az akkori városvezetés ellen. A fideszes többség mellett csak asszisztálni tudott az akkori ellenzéki frakció. Beleszólásunk nem volt semmibe, az akkor meghozott döntésekre még nyomást sem tudtunk gyakorolni – reagált hivatalos közösségi oldalán Mirkóczki Zita tanácsnok Mirkóczki Ádám polgármester évértékelőjére.

– Ezen a gyakorlaton szerettünk volna változtatni és egy demokratikusan működő, Eger érdekeit szolgáló közgyűlést létrehozni. Évértékelőjében, a polgármester már meghasonul azzal a "politikai struktúrával" ami a választás előtt volt a városházán, most már úgy fogalmaz, hogy "nem értettünk vele egyet". A polgármester szavai azt igazolják, hogy ő egy Fidesz típusú irányítást tud csak elképzelni, ahol bólogató Jánosok ülnek a közgyűlésben - írja. 

- A sikeres választási győzelem után, mi lett ebből a frakcióból? Akiben vezetőt láttunk, egy harcost, kiderült, hogy abszolúte nem rendelkezik vezetői vénával, önfejűen, mások véleményét figyelmen kívül hagyva akarta ránk erőltetni ötleteléseit. Szikrányi adottság sincs benne egy frakció összetartására. Azt várta el a frakciója tagjaitól, hogy beleszólás nélkül nyomkodjuk a gombokat a közgyűlésen. Leváltásomkor is azt várta el tőlem a polgármester, hogy szó nélkül egy visszadátumozott lemondónyilatkozatot utólag írjak alá, azzal hitelesítsem a valótlan tartalmú polgármesteri határozatot. Amikor megnyilvánulásai során hangoztatja a mai napig, hogy ő a törvény őre, büntetőjogi felelősséggel tartozik a döntései miatt, akkor szokott egyáltalán tükörbe nézni – közölte Mirkóczki Zita. Mint fogalmazott, a polgármester most előadja, hogy 2023 a rendrakás éve kellene, hogy legyen, de helyette a "védelem" évének kell lennie.

– Mégis ki ellen kell megvédeni ezt a várost? Tőlünk, akik itt élünk Egerben születésünktől fogva és több kötődésünk van a városhoz mint a városvezetőnek? – kérdezte. Hozzátette, polgármesternek az is baj, hogy másképp látják és értelmezik az eseményeket mint ő, s nem érti, hogy ezzel mi a baj. 

„Nem tudom konkrét eseményhez kötni azt az eredményt, hogy tavaly összeállt az a furcsa koalíció, amely most a közgyűlési többséget alkot” – idézte a polgármester szavait Mirkóczki Zita. 

– Valóban ennyire rövidtávú az emlékezete, hogy már elfelejtette, hány embert sértet meg, akiket utólag kikiált árulónak, Eger ellenesnek? Ki szeretne olyan "főnökkel" együtt dolgozni, aki semmibe veszi a beosztottjait? Egy normális gondolkodású ember, biztos nem. Hangoztatta, hogy elővette a büntető törvénykönyvet, s megnézte, mit jelent a "bűnszövetkezet".  Én nem tudom, melyik könyvet vette elő, de biztos nem a jelenlegit, mivel az nem ismeri a fogalmat. Ha a jogi ismeretei is ilyen felszínesek, akkor hogyan várjuk el, hogy felelős városvezetőként előkészített, számszakilag alátámasztott, Eger érdekeit szolgáló gazdasági döntések szülessenek. Sajnos kevesen látják még azoknak a rossz döntéseknek az eredményét, amelyekkel önös célból a városi költségvetés terhére népszerűsítik magukat – vélekedik Mirkóczki Zita. 

Azt is kifejtette, szerinte a polgármesternek nem tetszik, hogy nem az ő emberei ülnek a cégek élén és ezért mocskolja, hírbe hozza a város cégeit és vezetőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában