Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

2023.02.13. 08:30

Nem lett királyfi a barna varangyból Egerben sem

Iskolásoknak tartottak előadásokat, hogy megismertessék velük a vizes élőhelyekkel.

F. V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Környezeti Nevelési Csoportja, valamint a Nógrádi Tájegység munkatársai a napokban több oktatási intézményébe, így Egerbe is ellátogattak, hogy tanórai keretek között tartsanak előadást a vizes élőhelyekről.

– A szakemberek tanórai keretek között tartottak előadást a vizes élőhelyeket érintő Ramsari Egyezményről, és a hatálya alá tartozó területekről. Az előadást követő foglalkozáson az Igazgatóság vizes élőhelyeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó állatfajokat ismerhették meg a gyerekek játékos formában. A feladatok során a kisvizes élőhelyek sérülékenységéről, a kétéltűek életében betöltött fontos szerepéről, az aszályos évek és az inváziós fajok okozta veszélyekről is beszélgettek a gyerekekkel, de az is kiderült, hogy tulajdonképpen miért rombol a turista, ha kavicstornyokat épít a patakban – számolt be róla honlapján a BNPI.

A programon összesen több mint 200 tanuló vett részt.

– Az előadásokon a vállalkozó szelleműek a királyfit is megpróbálták előcsalogatni a barna varangyból. A királyfi ugyan még várat magára, de úgy érezzük, hogy a vizes élőhelyek élőlényei és azok védelmének, megőrzésének fontossága megértő fülekre talált – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában