Agrár-roadshow

2023.02.08. 08:28

Ötezer milliárdból újulhat meg a magyar mezőgazdaság

Fontos, hogy a gazdák megismerjék az új támogatási rendszer részleteit.

M. H.

Forrás: Hevesi Hírportál

A gazdálkodók a több mint 5 ezer milliárd forintos agrártámogatás igénybevételének módjáról kaptak részletes tájékoztatást Hevesen, a Művelődési Központban. Ez egy igen jelentős keretösszeg, ezért kiemelten fontos, hogy a gazdák megismerjék az új támogatási rendszer részleteit.

A hevesi fórumot megtisztelte jelenlétével dr. Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Szendrei László, a  Agrárgazdasági Kamara Heves Vármegyei elnöke, dr. Seszták Attila a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Vármegyei Igazgatóságának vezetője, valamint a város polgármestere, Sveiczer Sándor is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Vármegyei Szervezete Gyöngyösön, Füzesabonyban és Hevesen tartott fórumot januárban. Az agrár-roadshow célja az volt, hogy felkészítse hazánk gazdálkodóit arra, hogy az Európai Unió Közös Agrárpolitikája (KAP) új agrártámogatási rendszerében tavasszal zökkenőmentesen adhassák be az egységes kérelmeket.

A 2023–27-es uniós támogatási ciklusban 5 ezer 376 milliárd forint támogatási forrásból újulhat meg a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar.

A rendezvényen Ignácz Balázs főispán és Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott, minden érintett szervezet azon dolgozik, hogy a gazdák minden segítséget megkapjanak a következő ciklusban elérhető támogatások sikeres lehívásához. A kormányhivatal és az agrárkamara vármegyei szervezete tavaly együttműködési megállapodásban erősítette meg ezt a munkakapcsolatot.

Az új támogatási rendszer részleteinek bemutatását dr. Juhász Anikó felelős helyettes államtitkára kezdte, utána Szendrei László vette át a szót, végül dr. Seszták Attila a földforgalmi szabályozásban történt friss változásokat foglalta össze. A tájékoztatók végén lehetőség volt kérdéseket feltenni, amivel sokan éltek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában