Kihívások éve

2023.02.27. 09:15

Szabó Zsolt: a nehézségek több munkára ösztönöznek Hatvanban és körzetében is

Ha február, akkor évértékelő. Szabó Zsolt, vármegyénk 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője ez alkalommal is a hatvani Grassalkovich-kastély dísztermében tartotta meg hagyományos összegzését.

T. O.

A politikus szerint 2022 a kihívások éve volt

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A politikust a közéleti személyiségek és polgármesterek körében Déri Stefi újságíró faggatta a térség elmúlt éves eredményeiről, célkitűzéseiről. 

Szabó Zsolt azzal kezdte, hogy egy évvel ezelőtt maszkban ültek a vendégek, de már újra látni a mosolyokat, az arcokat. 
– Érdekes, kihívásokkal teli év volt 2022, s mindezek arra ösztönöznek, hogy még aktívabban dolgozunk – fogalmazott. – A polgármesterekkel összefogva minden nehézségen úrrá lettünk, a települések a határainkhoz közeli háborús helyzet, az elhibázott szankciós politika és az ennek nyomán jelentkező infláció ellenére is fejlődnek. 

Szabó Zsolt szerint fontos, hogy az év végére az infláció egy számjegyű legyen. A kormány mindent megtesz ennek érdekében. Ami az energiaválságot illeti, annyi hozadéka mindenképpen van, hogy mindenki elkezdett takarékoskodni, fejleszteni, építeni, házat szigetelni, napelemet felszerelni. Például energiaközösségek is létrejöhetnek több település között, a megoldásokon már gondolkodnak. 

– Ha jött valami negatív hullám, mi kiálltunk és megoldottuk a kérdést. Most is így teszünk. Nem lehet elbújni, nem lehet a fejünket a homokba dugni. Ember küzdj, és bízva bízzál, én ebben hiszek – idézte Madách Imre szavait Szabó Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában