Túra

2023.02.04. 13:05

Szeles lesz a Bükki Kihívás: a leghosszabb távot nem is indítják a viharos idő miatt

A szervezők változtatásokra kényszerültek az időjárás miatt, hogy óvják a versenyzők biztonságát.

HEOL

Mint azt a közösségi oldalukon írják, a február negyedikére és ötödikére tervezett túrák közül, a 45 km-es távot nem lesz tartják meg. Akik ezen regisztráltak, a másik két táv közül választhatnak. Ha valaki mégis elindul a 45 km-es távon, azt visszatartani nem tudjuk, de az első két frissítő ponton nem lesznek pontőrök (Guba ház, Őr-kő ház). Jelen állapot szerint a 30 és 20 km-es távokon elindulhat a Bükki kihívás mezőnye. 

Kiemelték, hogy amennyiben a regisztrált résztvevő mégsem szeretné ilyen időjárási körülmények között teljesíteni a túrát, így van még egy lehetősége az általa eredetileg választott táv (45-30-20 kilométer) teljesítésre. Február 28-ig instant túraként is teljesíthető a táv. Az ellenőrző pontok felkeresését fotókkal kell igazolni. Természetesen olyan fotókkal, amik igazolják, hogy éjszaka történt a túra bejárása. Nekik postázással juttatják el az oklevelet, kitűzőt, pólót.

– Sajnos ezt a döntést meg kellet hozni, de bízunk benne, hogy így is mindenki megtalálja maga számára a kihívást - közölték. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 90 kilométer per órát meghaladó széllökések vannak egyes Heves vármegyei járásokban, amelyekre másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában