Adomány

2023.02.23. 16:28

Tartós élelmiszereket gyűjtött és adott át az Egri Fertálymesteri Tesület a Vöröskeresztnek

Folyamatosan gyűjti a tartós élelmiszert a Vöröskereszt, ezekre mindig szükségük van a rászorulóknak.

T.B.

Az adományt adja át Várkonyi György

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Tartós élelmiszereket gyűjtött a Vöröskeresztnek az Egri Fertálymesteri Testület. Az összegyűjtött adományt csütörtökön délelőtt vitték el az egri vöröskeresztes raktárba. Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt területi vezetője elmondta, Várkonyi György, a fertálymesteri testület főkapitánya kérdezte meg egy melegétel-osztás alkalmával, mivel tudnának segíteni. Egy hete elkezdték a gyűjtést, most pedig elhozták számukra az adományokat, amelyet egri és környékbeli rászorulóknak továbbítanak majd. Az önkéntesek március elején kezdik majd összeállítani az egységcsomagokat, s húsvét előtt ki is viszik azokat a rászorulóknak. Mint kifejtette, ő háromszáz családdal tartja a kapcsolatot. Továbbra is várnak tartós élelmiszereket, tisztálkodó- és tisztítószereket, ezekre mindig szükség van. Köszönik a fertálymesterek támogatását.

Várkonyi György az eseménye közölte, a fertálymesterek esküjében is szerepel a rászorulók támogatása. Egy ebédosztás alkalmával látta, hogy nem csak hajléktalanok és elesettek jelennek meg, hanem nyugdíjasok is, ezért döntöttek a Vöröskereszt támogatásáról. Tavaly az ukrajnai menekülteket támogatta a Vöröskereszt, s már kifogytak a készletekből, ezért is hirdettek gyűjtést a 16 fertálymesteri körzetben. Lisztet, cukron, étolajat, száraztésztát, konzerveket, rizst gyűjtöttek legfőképpen, de sok már is került a dobozokba, szatyrokba, összesen 1,6 tonnányi élelmiszer jött össze. Az év folyamán terveznek ételosztást, de mindenki a saját körzetében is folyamatosan csomagokkal fogja támogatni a rászorulókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában