Bővülő választék

2023.02.04. 15:11

Új élelmiszerbolt nyílhat Recsken

Ha minden igaz, idén új, korszerű élelmiszerüzlet nyílhat a településen a Privát üzletlánc beruházásaként. Az önkormányzat már hozzájárult a telekhatár módosításához.

B. K.

Az üzlet a volt Gelka szerviz és az óvoda közt, a Liget Fogadóval szemben épülne meg (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A recski képviselő-testület hozzájárult a telekhatár módosításához, mely azért vált szükségessé, hogy új élelmiszer bolt hálózat nyíljon a településen - tájékoztatta portálunkat Nagy Sándor, a község polgármestere.  Az ingatlan vásárlási igénye beérkezett, a tervezők az elvi munkájukat megkezdték. Az üzemeltető a szükséges engedélyek beszerzése után haladéktalanul hozzáfog a munkához, mely 16-17 főnek fog új munkahelyet teremteni a 400 négyzetméteres üzletben.

- Bízunk benne, hogy az új üzlet jelenléte erősíti Recsk központi-kereskedelmi helyzetét és tisztességes verseny alakul a már itt működő, színvonalas üzletek között a vásárlókért - tette hozzá. 

Facebook oldalán is közzétette a hírt, amelyet kivétel nélkül örömmel üdvözöltek a helyiek. Több hozzászólásban is megerősítették, a recskiek régen vártak egy hasonló hírre. A település egykor a térség egyik legforgalmasabb, kereskedelmi szempontból a legvonzóbb  célpontnak számított, hiszen jó választékban, jó áron, számos termékhez hozzá lehetett jutni helyben. 

A befektetőt is megkérdeztük, mikor indulhat a beruházás. Kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy akár ma is hozzákezdenének, de először pontosan felmérik, hogy az ehhez szükséges villamosenergiát milyen módon és áron tudják megszerezni.

Azt is megerősítették, hogy a település minden szempontból vonzó befektetési célpont számukra, hiszen nagy az átmenő forgalom, s a környéken élők is szívesebben vásárolnának a közeli üzletben, ha ott jó minőségű árut és választékot találnak.  Amint új fejlemény adódik, részletes tájékoztatást ígéretek portálunk számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában