Cukiság a tanyán

2023.02.17. 10:19

Van-e aranyosabb egy ma született báránynál? Igen: a poroszlói ikerbarik

Későn születtek, de életrevalók.

F. V. E.

A poroszlói ikerbárányok

Forrás: Élet kint a Pusztán - Városból tanyára költözni, ahogy Én látom/Facebook

Apostol Nikolett a rendőri hivatása mellett kezdett el foglalkozni házi szörpök, lekvárok készítésével, eleinte csak azért, hogy kisfiának egészséges ételeket adhasson. Később már eladásra is gyártotta a termékeit, melyek  szerepelnek a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjegy listán is. 

Ahogy arról beszámoltunk, nemrégiben gumicsizmára cserélte a rendőr egyenruhát, és Poroszlóra költözött, ahol párjával közösen gazdálkodnak. Idén már közel száz kisbirka született a poroszlói birtokon, ők szépen nőnek. Mostanra már csak kettő-három késői születésű várható. 

Csütörtök reggel Apostol Nikolettéket nagy meglepetés várta: ikerbárányok születtek a tanyán. 

– Ők pár héttel le vannak maradva a többiektől, és picik is, de nagyon életrevalónak tűnnek. Az ikrek kisebb születési súllyal szoktak születni az egyedüli társaikhoz képest, így nagyobb odafigyelést igényelnek. Amíg megerősödnek, külön zárjuk őket a többiektől. Az ikres születés egyébként ritkának számít, de nálunk több is volt mostanában, a jó kosnak köszönhetően – mesélte el portálunknak Apostol Nikolett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában