Farsang

2023.02.05. 15:26

Varázskönyvtárrá változik a Bródy: királyfik és királylányok szállják meg az egri könyvtárat

Több mint tíz éves hagyományt ápolnak farsangkor.

F. V. E.

A gyermekkönyvtárban egy korábbi foglalkozásán is jól mulattak a kicsik

Forrás: Beküldött

A Bródy Sándor Könyvtár a Szivárvány Óvoda Arany János Tagóvodájával közösen 2012 óta rendezi meg farsang táján a hagyományos, Varázskönyvtár című programját. Az idei mulatság február 6-án, hétfőn 10 órától veszi kezdetét.

– A Varázskönyvtár célja, hogy a kicsik minél hamarabb kapcsolatba kerüljenek a mesékkel és a könyvekkel. Idén királyfik és királylányok indulhatnak vándorútra Farsang király birodalmába, hogy próbákat kiállva, varázserővel felfegyverkezve, kincsekkel megrakodva vigyék hírét a nagy próbatételnek és a könyvtárnak – tájékoztatta portálunkat Szécsényi Orsolya könyvtáros. 

Közel ötven kisgyermek érkezik a könyvtárba a Szivárvány, az Arany János, a Csillagfény, a Deák Ferenc, az Eszterlánc, valamint  a Dr. Hibay Károly, a Katica és a Napsugár Tagóvodákból.

A program részeként három vándorló sereget alakítanak ki, a varázslufi, a varázsszemüveg és a varázssipka seregeket. Minden egyes csapatot egy jótündér kísér majd, s a varázsmondóka elmondása után a gyerekek – mint a mesében – három helyszínt látogathatnak végig. A királyi táncházban énekelnek és táncolnak, a királyi fabrikában kézműveskednek, a királyi mesepalotában pedig mesét hallgatnak. A próbák teljesítése után az óvodások a Farsang király udvari varázslóivá válnak, tudtuk meg a könyvtárostól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában